NORSK BIBELEN 1906

Isaiah 37

Isaiah

Return to Index

Chapter 38

1

Ved den tid blev Esekias dødssyk; da kom profeten Esaias, Amos` sønn, inn til ham og sa til ham: Så sier Herren: Beskikk ditt hus! For du skal dø og ikke leve lenger.

2

Da vendte Esekias sitt ansikt mot veggen og bad til Herren

3

og sa: Akk, Herre! kom dog i hu at jeg har vandret for ditt åsyn i trofasthet og med helt hjerte og gjort hvad godt er i dine øine! Og Esekias gråt høit.

4

Da kom Herrens ord til Esaias, og det lød så:

5

Gå og si til Esekias: Så sier Herren, din far Davids Gud: Jeg har hørt din bønn, jeg har sett dine tårer; se, jeg legger femten år til din alder.

6

Og jeg vil redde dig og denne by av assyrerkongens hånd, og jeg vil verne denne by.

7

Og dette skal du ha til tegn fra Herren på at Herren vil holde det han nu har lovt:

8

Se, jeg lar solskivens skygge, som er gått ned med solen på Akas` solskive, gå ti streker tilbake. Og solen gikk tilbake ti av de streker den var gått ned.

9

En sang, skrevet av Judas konge Esekias da han hadde vært syk, men hadde kommet sig av sin sykdom:

10

Jeg sa: I mine rolige dager må jeg gå bort gjennem dødsrikets porter; jeg må bøte med resten av mine år.

11

Jeg sa: Jeg skal ikke se Herren, Herren i de levendes land jeg skal ikke skue mennesker mere blandt dem som bor i det stille.

12

Min bolig blir rykket op og ført bort fra mig som en hyrdes telt; jeg har rullet mitt liv sammen lik en vever, fra trådendene skjærer han* mig av; fra dag til natt gjør du det av med mig. / <* Gud.>

13

Jeg fikk min sjel til å være stille inntil morgenen; som en løve knuser han alle mine ben; fra dag til natt gjør du det av med mig.

14

Som en svale, som en trane, således klynket jeg, jeg kurret som en due; matte så mine øine mot det høie: Herre! Jeg er redd, gå i borgen for mig!

15

Hvad skal jeg si? Han har både sagt mig det, og han har gjort det*; stille vil jeg vandre alle mine år efter min sjels bitre smerte. / <* JES 38, 4 fg.>

16

Herre! Ved dem* lever mennesket, og ved dem blir alt min ånds liv opholdt; så gjør mig frisk og la mig leve! / <* ved dine ord; 5MO 8, 3. MTT 4, 4.>

17

Se, til fred blev mig det bitre, ja det bitre, og kjærlig drog du min sjel op av tilintetgjørelsens grav; for du kastet alle mine synder bak din rygg.

18

For ikke priser dødsriket dig, ikke lover døden dig; ikke venter de som farer ned i graven, på din trofasthet.

19

De levende, de levende, de priser dig, som jeg idag; en far lærer sine barn om din trofasthet.

20

Herren er rede til å frelse mig, og på mine strengeleker vil vi spille alle vårt livs dager i Herrens hus.

21

Esaias sa at de skulde hente en fikenkake og legge den som plaster på bylden, så han kunde bli frisk igjen.

22

Esekias sa*: Hvad skal jeg ha til tegn på at jeg skal gå op til Herrens hus? / <* da han hadde hørt det som er sagt i JES 38, 6, men før han hadde hørt det som er sagt i JES 38, 7.>

Isaiah 39

 

 

 

HTMLBible Software - Public Domain Software by johnhurt.com

 


Other Items are Available At These Sites: